Elégedettségi garancia
elégedettségi
garancia
Évi 4

100 partnerünknek
Havi 1

300 megrendelés
Napi 25

000

db termék
Reklámajándék.hu Kft.
1991 óta

Reklámajándékok vállalkozásoknak

Nagy raktárkészlet - Gyors emblémázás

Rendezvényszervezőknek reklámajándékos szemmel - 2. rész2021-05-17

Logó- és látványtervezés, technikai megvalósítások

A látványelemek megtervezése külön szakértelmet igényel és nyomdai alapismeretek is szükségesek a megvalósítható kreatív tervezéséhez. Amikor a rendezvény grafikai elemeit terveztetjük, akkor gondoljunk a nyomandó színek számára, annak a különböző alapanyagokon, különböző színű felületeken való nyomási lehetőségeire és ezek költségeire. 

Ha sokszínes logónk van, akkor megéri belőle egy 1 színes változatot is készíteni a kis felületeken való megjelenítésre, illetve a nem színes technológiai eljárásokhoz (gravírozás, dombornyomás). Ha szélte-hossza egy kreatívunk van, akkor képzeljünk el egy golyóstollat és csináljunk egy olyan kompromisszumos változatot is, ami hosszú keskeny felületeken is életképes. Vegyük figyelembe, hogy gravírozás esetén a fa vagy bambusz felület természetes erezete miatt az apró részletek elsikkadhatnak.

Egy példa: 4 szín kolor, részletgazdag, "zömök" (négyzet vagy rövid téglalap alakú vagy kerek) grafika jól mutat egy fehér pólón vagy világos színű konferenciatáskán / vászonszatyron, viszont egy tollon, amire max. 7-8 mm magasság nyomható, nem lesznek olvashatóak/kivehetőek a részletek, ráadásul a sokszínes emblémázás ára a színek számával egyenes arányban emelkedik, így egy 100 Ft-os toll ára 4C nyomással nem értékarányos és nem nyújtja azt a vizuális élményt, amit az eredeti grafika alapján elvárnánk tőle.

A felület méretén és formáján túl, annak színe is befolyásolja ez érzékelést, olvashatóságot. A sötét felületeken nem jól olvashatóak a nem világos színek: pl. kék, zöld, piros. Ráadásul színes felületen színes nyomás esetében - a színhelyesség miatt - fehér alnyomat szükséges, ami egy plusz szín nyomásának költségeivel jár, pedig nem is látszik a kész terméken.
Egy trükk:
ha hoszteszeket alkalmazunk a rendezvényen, számítsunk rá, hogy hosszú hajuk, copfjuk van, ami kitakarja a formaruha hátára került nyomatot. Ezért praktikus, formabontó és figyelemfelkeltő, ha a nyomat az egyik lapockára kerül vagy a póló aljára, de ott kevésbé észrevehető egy zsúfolt rendezvényen.

Névreszóló hab a tortán

Ha olyan ajándékot szeretnénk adni, ami maximálisan személyre szabott, akkor dönthetünk névre gravírozott vagy UV nyomtatással nevesített ajándékokban is. Ez az eljárás növeli a termék későbbi használatának esélyét, és szinte kizárja a továbbajándékozás lehetőségét. Ki ne örülne egy saját nevével ellátott, hasznos ajándéknak? Ebben az esetben biztosított a hosszantartó reklámhatás és a személyes kötődés kialakulása az ajándékozó cég felé. Konferencián, oktatáson, bálban - ahol előre ismert a résztvevők neve - a névre szóló ajándékkal meg lehet oldani az ültetést, illetve regisztrációkor névre szólóan lehet átadni az ajándékot. Ez jelentős plusz szervezési munkát és odafigyelést jelent, de növeli az ajándék jelentőségét és értékét.

A különböző emblémzási eljárásokról itt írunk bővebben.




Reklámajándék.hu Kft. © 1991-2024

Logózott, emblémázott ajándékok cégeknek 33 év szakmai garanciájával
4 100 partnerünknek, naponta 25 000 emblémázott termék


Reklámajándék.hu Kft. © 1991-2024
Kapcsolatokat SzÉpítünk!
PHP: 0.219s | SQL: 0,029s | 2024-04-27 13:14:44