Gravírozás - a legjobb gravírozott ajándékok2024-04-08

gravirozott_golyostoll_ceges_logoval

Gravírozás az egyik legkedveltebb emblémázási technológia, amivel fa, fém, üveg, kerámia, de akár műbőr, bőr, karton, szilikon termékeket dekorálhatunk céges logónkkal, vállalati üzenetünkkel. Nem véletlenül népszerű ez az eljárás: időtállósága, klasszikus benyomást keltő stílusa emeli ősidők óta a többi eljárás fölé. Régen a gravírozás kézi művelete fáradságos munka volt, ezért amint esély volt gépesíteni, a használata ipari méreteket öltött.

Ma már - a lézegravírozógépek kifejlesztésével - nem valódi, fizikai vésés, hanem az anyag égetése, marása történik. 

A gravírozást tartóssága emeli az összes többi dekorálási/emblémázási eljárás fölé. Te is hosszú távra tervezel? Szeretnéd, hogy a te céges ajándékaidat is múzeumban mutogatnák több száz év múlva? Lehet, hogy ez túlzó elvárás, de ha hosszútávú marketinghatást szeretnél elérni, akkor válassz olyan gravírozható ajándékot munkatársaidnak vagy ügyfeleidnek, amit szívesen fognak használni. A gravírozott ajándékokkal garantált a tartós használat, így a márkabevésődésre is nagyobb esély van.

A gravírozás menete

gravirozott_fa_ajandekok_cegeknek

Mi kell ahhoz, hogy a te céged is tartósan dekorált, azaz gravírozott fém kulcstartóval, gravírozott fa tollkészlettel vagy gravírozott bőr pénztárcával kedveskedhessen a munkatársainak, ügyfeleinek? Elsősorban az elhatározás, hiszen egy gravírozható pohár vagy egy gravírozható kulcstartó sem kerül többe, mint egyéb eljárással nyomható társaik. A gravírozással elegáns hatás érhető el, ami az örökérvényűség érzetét kelti. Amikor olyan terméket keresel, amit médiafelületként szeretnél használni, akkor lebegjenek a szemed előtt a logód méretének dimenziói és a grafikád aprólékossága. Egy gravírozható fa golyóstoll nem nagy felületet biztosít, de ha a logód méretei lehetővé teszik, vagy ha a munkatársaknak ajándékoznál a nevükkel gravírozott tollat, akkor ez is nagyon szép ajándékot eredményez. Amennyiben nagyobb felületre van szükséged, akkor a fa vagy bambusz toll dobozára is kérhetsz gravírozást. Fém tollak lézergravírozása élesebb vonalakat eredményez. Fém felületre kisebb betűk, grafikai elemek is kigravírozhatók, hiszen az anyag homogén, ellentétben a fa vagy bambusz alapanyagú termékekkel.

Az első lépés, hogy válaszd ki a terméked és küldd át számunkra a logódat vagy a feliratozni kívánt szöveget. Mi minden esetben először látványtervet készítünk, azt szükség szerint módosítjuk, majd csak ez után kezdődik el a teljes mennyiség gravírozása. A látványterv elfogadása után a gravírozógép beprogramozása történik. Ekkor az adott terméket - az üvegpohár vagy fém termosz felületét - a gravírozó szakember megvizsgálja és dönt a gravírozás erősségéről, beállítja a gravírozandó logó méretét, kialakítja a termék befogóját. A gravírozó szakember a termék felületét megvizsgálva felhívhatja a figyelmet arra, hogy a legravírozott felület alatt milyen színű anyag válik láthatóvá. Előfordul - különösen rézből készült tollak esetében -, hogy a réz sárga színe nem felel meg egy adott cég arculatának. Erre az értékesítőnk felhívja a figyelmet, hogy elkerülhető legyen a nem kívánt végeredmény.

A termékek törékenységétől függően a kicsomagolás és a visszacsomagolás is különböző bonyolultságú munkafolyamatot jelent. A termék nagy mérete sokszor megakadályozza, hogy a gravírozógépbe helyezzük. Ilyenkor nyújt megoldást, ha egy boroskészlethez vagy üvegpohár szett logózásához egy fém lapot használunk. A lapocska névvel vagy logóval történő gravírozása után csak fel kell ragasztani a nagy méretű fa vagy fém dobozra. A BBQ szettek fém bőröndje is erre példa. Ha ezt a megoldást választjuk, akkor nem szükséges szétcsomagolni a reklámajándék minden alkatrészét, elég a gravírozott fém lappal dolgozni, majd azt felragasztani.  

A lézergravírozáshoz szükséges idő a termék anyagától és a gravírozás méretétől függ. A keményebb anyagok gravírozása némileg több időt igényel: rozsdamentes acél vizespalack gravírozása időigényesebb lesz, mint az alumínium tollé, hiszen nemcsak az anyaga keményebb, hanem nagyobb gravírozható felület áll rendelkezésünkre, amit jó, ha ki is használunk. Üveg és kristály gravírozása is lehetséges, de az anyag törékeny volta miatt a folyamat időigényesebb.

Miért éri meg gravírozásba fektetni?

A legtöbb gravírozható ajándék nemcsak nemes anyagból készült, így tartós is, hanem prémium ajándék benyomását is kelti. A fém és a fa alapanyag a legtöbb ember számára magasabbra pozícionált terméket sejtet. Bambusz toll vagy bambusz kulcstartó ajándékozása arra utal, hogy a cég törődik a környezettel, fontos számára a fenntarthatóság. 

Ezeknek a termékeknek a gravírozása nemcsak esztétikus, hanem akár költséghatékony is lehet, hiszen a gravírozáshoz nem kell előzetesen klisét, szitát készíteni, csak beállítani a gravírozógépet. A gépbeállítás egy fokkal rövidebb és anyagtakarékosabb megoldás, mint az egyéb eljárások esetében alkalmazott előkészítési folyamat. Elsősorban kisebb mennyiségek emblémázása javasolt gravírozással, hiszen ebben az esetben fizetődik ki leginkább az előkészítés alacsonyabb költsége. 

Külön kell megemlíteni a névgravírozást. A nevek megjelenítése egy céges ajándékon szinte csak gravírozással oldható meg. Ha azt szeretnéd, hogy a céges ajándékodat semmiképpen ne dobják ki vagy ajándékozzák tovább, akkor a céges logód, üzeneted mellett a megajándékozott nevét is gravíroztasd rá a termékre. Ha valaki fém golyóstollat vásárolna a cége dolgozóinak, esetleg a nevükkel egyenként ellátva, akkor szinte egyéb eljárás szóba sem jöhet. Egy saját névvel gravírozott toll esetében az ajándékod biztosan sokáig használatban lesz.

A fém tollak, kulcstartók gravírozása egyéb előnnyel is jár: nincs száradási idő, rögtön csomagolható és szállítható a termék ellentétben a tamponnyomással, ami fém felületen 4  nap száradást igényel, csak utána szabad visszacsomagolni.

A gravírozás tartós is, hiszen a gravírozott fa vagy fém kulcstartók esetében a gravírozás soha nem fog lekopni, szemben a festéket alkalmazó nyomatokkal, tehát örökéletű eredményt kapunk.

A legjobb gravírozott ajándékok

reklamajandek_gravírozva_cegeknek

A legjobb gravírozott ajándékok azok, amelyeket kifejezetten egy célcsoport számára választottunk ki. Gravírozott ajándékot adhatunk például férfiaknak, ha olyan szerszámkészletet választunk, amelyiken megfelelő fém felület áll rendelkezésünkre. Többféle mérőszalag kapható, ha azokat a férfi alkalmazottakat vagy ügyfeleket akarjuk meglepni, akiknek a munkájához vagy hobbijához kapcsolódik a termékünk. Ajándékozhatunk munkatársainknak egyedi fa vagy fém kulcstartót lézergravírozva. 

Ha a sporthoz köthető a célcsoportunk, akkor fém vizespalack vagy kulacs is ajándékozható akár teljes paláston, körbegravírozva is. 

Amennyiben prezentációt, cégismertetőt, vagy egyéb adatokat szeretnénk átadni például egy konferencián, akkor ajándékként funkcionáló USB pendrive-on is átadhatjuk, amire a cégünk logóját, a rendezvény logóját vagy az átadott adatokra utaló információt lézergravírozunk.

Lézergarvírozó gépeinkkel minden technikailag megvalósítható ötletet életre keltünk.

Összefoglalás

Marketinges szemmel nézve a lézergravírozott tollak, kulcstartók, palackok, laposüvegek, boroskészletek klasszikus eleganciát, megbízhatóságot sugallnak. Egy fém tollkészlet ellátva a cégünk lézergravírozott logójával patinás, örökérvényű hatást kelt. Egy bambusz hangszóró gravírozva a tartósság érzését közvetíti.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi - több mint 30 éves tapasztalatunk segítségével - elvégezzük a feladatot a terméktervezéstől kezdve a csomagoláson át a szállításig. Jelentős raktárkészletünknek hála, nálunk biztosan megtalálod amire szükséged van, legyen az akár gravírozott fa toll, fém termosz vagy bármilyen egyéb reklámajándék vállalkozásod népszerűsítéséhez. Műhelyünkben mi mindenre bármit nyomunk, égetünk, húzunk-vonunk.

További elérhető emblémázási technológiákról összefoglaló útmutatót olvashatsz ebben a blogposztunkban.

Kiemelt kép forrása: Freepik. A további képek saját fotók.

 

 


Reklámajándék.hu Kft. © 1991-2024

Logózott, emblémázott ajándékok cégeknek 33 év szakmai garanciájával
4 100 partnerünknek, naponta 25 000 emblémázott termék


Reklámajándék.hu Kft. © 1991-2024
Kapcsolatokat SzÉpítünk!
PHP: 0.334s | SQL: 0,036s | 2024-06-19 19:47:44