Üdvözlőcsomag az új dolgozóknak: Miért hasznos és mit tartalmazzon?2024-06-26

Az új munkatársak fogadása egy vállalkozás számára kulcsfontosságú esemény: nagyon fontos, hogy az új kollégát meg tudjuk-e tartani hosszú távon, gyökeret tud-e ereszteni a cégnél, nem lesz-e kidobott energia a felvételébe és a betanításába fektetett rengeteg munkaóra. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, miért hasznosak egy új dolgozó integrálása szempontjából az üdvözlőcsomagok, és milyen eszközöket, ajándékokat érdemes a csomagba tenni.

Miért hasznos az üdvözlőcsomag?

1. Első benyomás javítása

Az első benyomás nagyon fontos. Az új munkatársak első találkozásai, on-boardingja és megtartása az első napok hangulatán is múlik. Egy jól összeállított üdvözlőcsomag pozitív benyomást kelt az új dolgozóban, és azt az üzenetet közvetíti, hogy a cég törődik vele, odafigyel az igényeire és a csapat is nyitott a befogadására. 

2. Beilleszkedés elősegítése

Az új munkatársak számára gyakran stresszes az első néhány nap vagy hét az új munkahelyen. Az üdvözlőcsomag olyan eszközöket és információkat tartalmazhat, amelyek segítik őket a gyorsabb beilleszkedésben és az új környezet megismerésében.

3. Motiváció növelése

Az üdvözlőcsomagban található hasznos és minőségi eszközök növelhetik az új dolgozó motivációját és elkötelezettségét a cég iránt. Az ilyen figyelmességek hozzájárulnak ahhoz, hogy az új munkatárs úgy érezze, hogy értékelik és fontos tagja a csapatnak.

4. Szervezeti kultúra erősítése

Egy üdvözlőcsomag kicsit ünnepélyessé tett átadása - irodaszerekkel és egyéb, munkahelyen hasznos eszközökkel - kiváló módja annak, hogy megkönnyítsük és emlékezetessé tegyük a beilleszkedés, a céghez való kötődés kialakításának folyamatát. Az üdvözlőcsomagban található promóciós ajándéktárgyak és információs anyagok segíthetnek az új dolgozónak jobban megérteni és átérezni a cégkultúrát és értékeket.

új_belepo_ajandekcsomag

Mit tartalmazzon az üdvözlőcsomag?

Mit szeretnénk elérni: Miről meséljen az első hét után az új kolléga a családjának, baráti körének a kerti partin, amikor az új munkahelyéről kérdezgetik? Az üdvözlőcsomag tartalmának összeállításakor érdemes figyelembe venni a vállalkozás tevékenységi körét, arculatát és a munkatárs betöltendő pozícióját. Íme néhány ötlet, mit érdemes beletenni:

1. Irodaszerek - az alapok

Tollak és ceruzák: Még mindig ott van minden íróasztalon a golyóstoll, pedig már alig használjuk. Az olcsó műanyagtól a márkás Parkerig minden játszik. Ha nem is az üdvözlő csomagba, de a próbaidő leteltekor már névre gravírozott márkás tollal is megtisztelhetjük a kollégáinkat.

Jegyzetfüzet: Az új ötletek és feladatok rögzítésére, a betanulás folyamatában a jegyzeteléshez még mindig szükség lehet egy füzetre, noteszre. Ha olyan nyomattal látod el, ami miatt munkán kívül is szívesen használják, még jobb.

Mappa: A fontos dokumentumok rendszerezéséhez, különösen, ha nem csak a betanuláshoz, hanem a későbbi munka során is szükség van rá.

2. Elektronikai eszközök - mert szükség van rá

Fülhallgató/fejhallgató: Abban az esetben, ha a cégnél oktató videók is rendelkezésre állnak, az új kollégának szüksége lesz rájuk.  Nem árt, ha vezeték nélküli, minőségi modellt választunk.

Telefontöltő, telefontartó: Különösen hasznos, ha az új dolgozó sokat használja a telefonját.

Autós kiegészítők: Amennyiben a kollégánk sok időt fog autóban tölteni a munkája miatt, biztosítsuk számára a biztonságos közlekedéshez szükséges eszközöket: autós telefontartót, autós töltőt, esetleg csomagtartó rendezőt, szélvédő árnyékolót.

3. Munkahelyi kényelem - hab a tortán

Kávésbögre: Egy személyre szabott bögre otthonosabbá teszi a munkahelyet.

Vizespalack: A csapból is az folyik, hogy mennyire fontos az, hogy sokat igyunk. Támogasd a kollégáidat céges logóval emblémázott vizespalackkal.

Kényelmes irodai székpárna: Hosszú ülések során is kényelmes marad.

4. Céges ajándéktárgyak - a lojalitásért

A céges logóval ellátott póló vagy pulóver erősíti a csapatszellemet. Ha a munkavégzéshez formaruha viselése szükséges, akkor az első szett pólót, galléros pólót, inget már a belépéskor biztosítani kell. Raktári dolgozók vagy sofőrök számára a hűvös hónapokban a mellény, pulóver és dzseki is elengedhetetlen. 

Esernyő: Hasznos eszköz, ami szintén hordozza a cég logóját.

Kulcstartó: Praktikus és a mindennapokban is használható.

5. Információs anyagok - mert muszáj

Vállalati kézikönyv, vállalati struktúra: Fontos információk a vállalat működéséről és szabályairól.

Irodai ülésrend fotóval, elérhetőségekkel: Időt takarítunk meg, ha az új kolléga tájékozódását megkönnyítjük.

Összegzés

Az üdvözlőcsomag egy egyszerű, de hatékony módja annak, hogy pozitív benyomást kelts az új dolgozókban, segítsd őket a beilleszkedésben, és növeld a motivációjukat. A gondosan összeállított csomag lényege, hogy támogassa az új kollégát és erősítse a csapatszellemet.

Inspirálódhatsz előre összeállított csomagjainkból, de javasoljuk, hogy saját céged igényei szerint állíts össze sajátot a Reklámajándék.hu teljes kínálatából.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi - több mint 30 éves tapasztalatunk segítségével - elvégezzük a feladatot a terméktervezéstől kezdve a csomagoláson át a szállításig. Jelentős raktárkészletünknek hála, nálunk biztosan megtalálod amire szükséged van, legyen az akár tamponnyomott vizespalack, töltőceruza, notesz, mappa, konyhai eszköz vagy bármilyen egyéb reklámajándék vállalkozásod népszerűsítéséhez. Üzemünkben mi mindenre bármit nyomunk, vésünk, tűzünk, vasalunk, húzunk-vonunk.

Képek forrása: ChatGPT és saját fotó


Reklámajándék.hu Kft. © 1991-2024

Logózott, emblémázott ajándékok cégeknek 33 év szakmai garanciájával
4 100 partnerünknek, naponta 25 000 emblémázott termék


Reklámajándék.hu Kft. © 1991-2024
Kapcsolatokat SzÉpítünk!
PHP: 0.330s | SQL: 0,036s | 2024-06-29 08:43:33