Kerámia bögrék emblémázása2024-07-08

A kerámia bögrék nagyon népszerű reklámajándékokká váltak az elmúlt években, mondhatjuk, hogy a reklámajándék portfólió állócsillagai. Ebben a blogbejegyzésben részletesen bemutatjuk, hogy miért érdemes kerámia bögréket választani reklámajándékként és milyen dekorálási technikák állnak rendelkezésre a logók, grafikák felvitelére. 

kerámia bögrék emblémézása

MIÉRT KIVÁLÓ REKLÁMAJÁNDÉK EGY KERÁMIA BÖGRE?

 1. Praktikus és mindennap használatban van: A bögrék hasznos, mindennapi használati tárgyak, amelyek szinte minden háztartásban és munkahelyen megtalálhatóak, így a rajtuk elhelyezett reklámüzenet nap, mint nap szem előtt van.
 2. Tartósság: A kerámia bögrék hosszú élettartamúak, ami biztosítja, hogy a rajtuk elhelyezett logó hosszú ideig jelen lesz a fogyasztók életében.
 3. Személyre szabhatóság: Sima, nagy, jól emblémázható reklámfelületet biztosítanak, amihez számos dekorálási technika áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a bögrék egyediesítését. A bögréből akár sorozatot is gyárthatunk és akcióval támogathatjuk a különböző design-nal dekorált darabok gyűjtését.
 4. Költséghatékonyság: Nagy mennyiségben gyártva a kerámia bögrék viszonylag olcsók, így ideálisak tömeges reklámajándékozásra. Akkor lesz költséghatékony egy reklámajándék, ha sokszor és sokáig használatban van. Hogyan tudjuk biztosítani, hogy a reklámbögrénket valóban használják és ne kerüljön a munkahelyi kantinok vagy otthoni konyhaszekrények hátsó polcaira? Alkossunk rájuk olyan színes, teljes felületet beborító, trendi grafikát, ami miatt nemcsak elfogadott, hanem vágyott ajándékokká válnak.

TECHNIKAI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A BÖGRÉK EMBLÉMÁZÁSÁRÓL

Gyakran felmerülő kérdések az ügyfeleink részéről, hogy mennyire lesz tartós a dekorálás a kerámia bögréken. Mosogatógépben moshatóak-e a dekorált bögrék, rajtuk marad-e a nyomat? Több évtizedes tapasztalatunk alapján végigvesszük, hogy mit tud a bögredekor és mit nem. 

Kétféle hőfokon égetjük rá a kerámia- és porcelán termékekre a dekorációt. Ezek előnyeit és hátrányait vesszük végig.

1. A magas hőmérsékletű égetés (kb. 600-800 °C) biztosítja a mosogatógép-állóságot. Ebben az esetben a kopásállóság nagyon magas, a nyomat gyakorlatilag örökéletű. A dekor színhűsége azonban a magas hőmérsékletű égetés miatt nem garantálható. (Pl. pink, lila, ezek árnyalatai, illetve minden színből van olyan árnyalat, amit nem lehet előállítani)

Milyen esetekben dolgozunk magas hőmérsékletű égetéssel? Figyelem: Egyedül a magas hőmérsékletű égetéses eljárás ad örökéletű végeredményt!

 • ha a termék és a dekorált szín ezt lehetővé teszi
 • kávéscsészék dekoráláskor
 • ha a bögre belsejébe kerül az embléma
 • ha a megrendelő kimondottan így kéri 

2. Az alacsony hőmérsékletű égetés (kb. 200 °C) és ehhez tartozó festék használata esetén a gyártó 500 mosogatási ciklust ad meg, a tapasztalat azonban kedvezőtlenebb. 200 °C-on történő égetésnél a színhűség biztosítható, hiszen az alacsonyabb hőmérséklet miatt kiszámíthatóbb a végeredmény, azonban a dekoráció kevésbé lesz ellenálló az áztatással, illetve a mechanikai igénybevétellel szemben.

Milyen esetekben alkalmazunk alacsony hőmérsékletű égetést?

 • amikor garantálnunk kell a színhűséget
 • négyszíncoloros munkáknál
 • hőreváltó dekorációjú rendelés esetén
 • színes alapszínű bögrék emblémázásakor

MIRE KELL FIGYELNI A BÖGREDEKORÁLÁS SORÁN?

decal print a kerámia bögrék dekorálása

A műhelyek többféle festékrendszerrel dolgoznak, amelyek ellenállósága, tartóssága különböző, illetve a gyártó által laboratóriumi körülmények között végzett tesztek eredményei és a partnereinktől visszaérkező információk is egymástól eltérő eredményeket mutatnak.

Emblémázó üzemünk betartja a technológiai előírásokat a festék, a segédanyagok, a megfelelő előkezelés és hőkezelés tekintetében, de a kész termékek további életére nincs ráhatásunk. A kikerült termékek felhasználási, mosogatási körülményei, az alkalmazott vegyszerek, a hőmérséklet, a mosogatógép, a mechanikai igénybevétel mind-mind befolyásolják a nyomat tartósságát, ezért arra nem tudunk szavatosságot vállalni.

Ha egy-egy munka során fontos kritérium, hogy a késztermék mosogatógépálló vagy a nyomat színhű legyen, kérjük jelezd a megrendelés leadásakor.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi - több mint 30 éves tapasztalatunk segítségével - elvégezzük a feladatot a terméktervezéstől kezdve a csomagoláson át a szállításig. Jelentős raktárkészletünknek hála, nálunk biztosan megtalálod amire szükséged van, legyen az akár tamponnyomott vizespalack, töltőceruza, notesz, mappa, konyhai eszköz vagy bármilyen egyéb reklámajándék vállalkozásod népszerűsítéséhez. Üzemünkben mi mindenre bármit nyomunk, vésünk, tűzünk, vasalunk, húzunk-vonunk.

További elérhető emblémázási technológiákról összefoglaló útmutatót olvashatsz ebben a blogposztunkban.

A képek forrása: saját fotók.


Reklámajándék.hu Kft. © 1991-2024

Logózott, emblémázott ajándékok cégeknek 33 év szakmai garanciájával
4 100 partnerünknek, naponta 25 000 emblémázott termék


Reklámajándék.hu Kft. © 1991-2024
Kapcsolatokat SzÉpítünk!
PHP: 0.270s | SQL: 0,030s | 2024-07-20 03:37:04