Asztali írószertartó: hogyan növeljük az irodai munka hatékonyságát? 2023-01-02

A cégek valószínűleg mindent megtesznek azért, hogy a legtöbbet hozzák ki az alkalmazottiakból a termelékenység terén, de vajon az asztali írószertartó is eszükbe jut, ha annak fokozásáról van szó? 

A rendetlen íróasztal nemcsak látványnak csúnya, hanem hátráltathatja a hatékony munkavégzést. Negatívan befolyásolja a koncentrálóképességet, és akinek káosz uralkodik az íróasztalán, az a napjának egy részét a dolgai keresésével tölti, nem pedig a feladataira koncentrál. Az asztali írószertartó használata elejét veheti ennek és fokozza a napi teendőkre való összpontosítást.

Tiszta íróasztal, tiszta elme

Sokan a napjuk nagy részét az irodában töltik, nekik különösen szükségük van egy olyan helyre, ahol kényelmesen érezhetik magukat és ihletet kapnak a munkához. A rendetlenség elvonja a figyelmet, ráadásul a kis rendetlenségek hajlamosak még nagyobbakká válni akár pár perc alatt. A rendetlen íróasztal hatással lehet arra, hogyan látnak valakit a kollégái és felettesei, hiszen úgy is értelmezhető, mint annak jele, hogy az illetőnek szervezetlen vagy nem hatékony a munkája. Ne feledjük, az iroda nem nappali, amit szükség esetén el lehet zárni a látogatók elől. Számtalan üzleti partner érkezik ide és szerez első benyomást a cégünkről, tehát mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezeket az embereket ne riassza el a rendezetlen munkahelyi környezet.

Ha távol tartjuk a káoszt az íróasztalunktól, annak számos pozitív eredménye lehet. Többek között segíthet elkerülni a munkahelyi stresszt és a szorongást. Nyilvánvaló, hogy ha minden pontosan ott van, ahol lennie kell, időt takaríthatunk meg, amelyet máshol hatékonyabban lehet felhasználni. Az íróasztal rendszerezését azonban általában könnyebb mondani, mint megtenni. Ahhoz, hogy egy íróasztalon rend legyen, nélkülözhetetlen az asztali írószertartó (akár világító változatban, USB csatlakozóval, akár időjárásjelzővel és órával ellátva), mert az írószerek rendszerezése valóban célravezető az íróasztal zsúfoltságmentesítésében. A tollakat és ceruzákat folyamatosan használjuk, ezért célszerű, hogy mindig jól láthatóak és könnyen elérhetőek legyenek. Az asztali írószertartó hozzájárul az iroda professzionális, letisztult és vonzó megjelenéséhez, mivel a használatával az írószerek mellett a tűzőgép, radír, hegyező, valamint más apróbb és praktikus dolgok, például a gémkapocs vagy a Post-it sem hever összevissza, nem gurul az asztal alá, és nem tűnik el a szemünk elől. Helytakarékos tulajdonságai páratlanok egy tolltartóhoz vagy fiókhoz képest. 

Plusz érvek az asztali írószertartó mellett

Néha meglehetősen nagy kihívást jelenthet ajándékokat kiválasztani az irodai munkatársainknak és megmutatni, hogy mennyire törődünk velük. Adjunk olyan ajándékot, amely könnyebbé teszi a mindennapi életet. Az asztali írószertartó épp ilyen. Elhelyezhetjük rajta a logónkat, az elérhetőségeinket, reklámüzenetet és a cégünk mottóját. Mindezek az előnyök remek promóciós termékké varázsolják, és az üzletfeleinket is meglephetjük vele. 

Az emberek a fontos dokumentumok aláírására továbbra is tollat használnak. Az elegáns fa, fém, márvány vagy bőr asztali írószertartó remek választás egy olyan megfontolt személy számára, aki szeret tervezni és elérni a céljait. Egy stílusos íróasztal-kiegészítő hasznos ajándék lehet minden irodában dolgozó számára, emellett a minőségi irodaszerek révén az alkalmazottak értékesnek érzik magukat, és javíthatják a vállalati morált. Ajándékozhatunk mellé személyre szabott tollat, amelyre rágravírozhatjuk a megajándékozott nevét vagy rányomtathatjuk a cégünk logóját. Egy olyan világban, ahol hozzászoktunk ahhoz, hogy a számítógépet használjunk a feladatok elvégzéséhez, az egyszerű toll lehetőséget ad arra, hogy jobban edzzük az agyunkat, és fejleszti a kognitív funkcióinkat. Ha az irodai életről van szó, soha nem lehet túl sok a tollból!

Hasznos holmik a rendezett íróasztal érdekében

Egy vállalkozás működtetése kemény munkával és a részletekre való odafigyeléssel jár. Akkor tud zökkenőmentesen működni a cégünk, ha mindig kéznél van a megfelelő kellék. Az irodaszerek a hatékonyságtól a pontosságig mindenhez hozzájárulnak, és könnyen beszerezhetők.

Az összes szervezési folyamat első lépése a csoportosítás és kategorizálás. Ha az irodahelyiségben nincsenek nagy szekrények, akkor a rendhez elengedhetetlen az irattartó vagy a dosszié. Főleg azoknak, akiknek több papírjuk van, mint amennyi egy asztali tálcán elfér, és úgy néz ki az íróasztaluk, mintha bombatalálat érte volna. A különféle papírok pedig gyorsan felhalmozódnak és nagyon könnyen össze is téveszthetők. Az iratgyűjtők és mappák kiválóan alkalmasak a több dokumentumot igénylő projektekhez.

A papírnehezéket ma már ritkán használják a modern irodai környezetben, de régebben az otthonokban és a hivatalokban egyaránt gyakoriak voltak. A kézzel történő levélírás idejében fontos rendeltetéssel bírtak, azonban a digitális korszakba lépve háttérbe szorultak, pedig segítenek megelőzni az íróasztal zsúfoltságát, jó rájuk nézni és hasznosak lehetnek a munkában. A papírnehezék megakadályozhatja, hogy a papírok elrepüljenek vagy elvesszenek. 

Fontos, hogy az irodában a higiénia és a tisztaság prioritást élvezzen, hogy mindenki egészséges legyen. Még azoknak a vállalatoknak is, amelyeknek van külön takarító személyzete, az alkalmazottak számára elérhetővé kell tenni a tisztítószereket, hogy az íróasztalukat rendben tarthassák. Ilyen a monitor és billentyűzettisztító kefe vagy a képernyő, szemüveg vagy lencse tisztítására alkalmas spray. A zsúfolt íróasztal elkerülésének egyik módja, ha kéznél van egy kis szemetes. 

A Reklámajándék.hu-nál az összes olyan irodai kellékkel rendelkezünk, amelyre vállalkozása felvirágoztatásához szüksége lehet. Ez azt jelenti, hogy egy helyen vásárolhat meg mindent, és így időt takaríthat meg.

 


Reklámajándék.hu Kft. © 1991-2024

Logózott, emblémázott ajándékok cégeknek 33 év szakmai garanciájával
4 100 partnerünknek, naponta 25 000 emblémázott termék


Reklámajándék.hu Kft. © 1991-2024
Kapcsolatokat SzÉpítünk!
PHP: 0.169s | SQL: 0,026s | 2024-04-18 12:46:41